söndag 29 november 2009

Åmål Idag!

Efter Fredagens otvivelaktigit rejäla insats inder årefesten kände jag att jag var klar med dumheter för den här helgen. Lördagen spenderades med att läsa bloggar och reka läget. Under lördagen verkade det ha landats en del ganska fina fiskar utanför Åmål så vi bestämde oss att det var dit vi skulle på söndagen. Lämnade stan 0600 och satte kurs mot Kil för att sedan fortsätta till Åmål. Krånglade lite i kil och fortsatte krångla lite när vi kom fram till Åmål, hade stora gäddartilleriet på spöna och fick knyta ordning lite löjtackel. Senaste vänerturernas minst sagt medelmåttiga resultat (tror det är 4 turer utan fisk över måttet...) har uppnåts genom att fiska med plast. Så för att försöka höja självförtroendet i alla fall i början öppnade vi med 10 fin fina Siklöjor. Krånglandet ledde till att vi inte var ute och hade sjösatt grejerna i den så kallade "bassängen" förens strax efter 10.

Såg ganska snabbt några av båtarna som rapporterat fisk igår i området. Även betesfisken verkade hemma när vi snurrade över några gamla waypoints. Det här tycktes lovande. Snart visste vi dock bättre, det här var inte ett dugg lovande. Fick en rapport som berättade om två andra båtar i området som inte haft en stöt. Det hade inte vi heller. Dagens fiskekamrat Hajen tog en powernap samtidigt som han eftertänksamt erkände att hans "några öl hemma" igår hade slutat i något stureplansefterliknande storfräsartrick då han avslutat med att beställa en flaska mouserande vin(!?) som han svept lite stiligt på krogen strax innan stängning.

Försökte hålla modet uppe och riggade om, bytte lite skallar och skiftade från siklöja till nors på några spön. Min kreativitet förblev obelönad, båtarna började skingras och de dykande måsarna dök aldrig upp. Vi höll oss kvar på banan fram tills det var nästan mörkt, en ansträngning som föga förvånande var helt resultatlös. Vi åkte in och nådde rampen strax innan det blev helt bäckmörkt. Tenta vecka nu... Nya tag kanske på fredag eftermiddag och i helgen.

1 kommentar:

  1. Jag tycker du ska ta efter din fiskarkompis och beställa in mouserande vin nästa gång vi är ute!

    SvaraRadera