fredag 13 november 2009

Bananer...

Jag kommer aldrig mer kunna äta bananer. Det började med att en av kils större ranchägare påpekade att bananer sedan urminnestider haft en oroväckande utseendemässigt likhet med en manslem (kalla mig gammeldags, men jag var inte sen att hålla med om att sådant skall hållas borta från ansiktsregionen, och flera andra regioner också för den delen) Bananer har även marknadsförts hårt som den värstaste av värsta otursfaktorer i en trollingbåt. Som om ovanstående inte vore nog förknippas nu även bananer med det tråkigaste i lektionsväg Karlstads Universitet har att erbjuda. Vi pratar skatterelaterade mikrouppgifter, vi pratar om samhällets nyttomaximering i förhållande till hur många bananer varje individ får, vi pratar dödviktsförluster skatterna ådstakommer osv osv. Det är hemskt. Mikroekonomi överhuvudtaget är ett mycket, mycket, myyycket överskattat ämne. Det handlar om olika fullständigt verklighetsfrånvarande teorier som försupna gubbar i djupa fåtöljer tänkt fram. Teorier som får mig att minnas den gamla godbiten "varför behövs egentligen ekonomer". Länkar till den här nedanför och passar på att fundera över mitt karriärval...

http://www.youtube.com/watch?v=_cpo4JKtXf4

Inget fiske har det blivit heller. Var på väg upp i morse men sov vidare, knappt ens med dåligt samvete som följd Tappar verkligen stinget, lutningen i uppförsbacken tycks ha ökat. I kväll ska det i alla fall dras not och fångas siklöjor. Då får man nog många, siklöjor gör sig fint i löjskallar. Framförallt de lite större blir mumsiga mumsbitar som kan fås att göra lååååånga svängar i VK skallar. Har man lite tur får man även se gammal värmländsk biotopvård i sitt esse när gäddor som fångats i noten spikas upp på ett träd till allmänhetens jubel.

Det finns vissa tankar på en vänertur i helgen, men det ser blåsigt ut. Det blåser typ jämt nuförtiden. Inte ens den tidigare så självklara "måndags stilltjen" återfinns. Kanske är det så att det finns för många arbetslösa nuförtiden, arbetslösa som kan använda "stilltje mådagen" till att faktsikt fiska. Lagen om all jävlighet funkar inte då, fler blir glada av att det är vindstilla än antalet som sitter bittra på jobbet över att inte söndagen var lugn istället. Fenomenet "måndags stilltje" tycks därigenom ha upphört. Lågkonjunkturen visar upp nya skrämmande effekter.

Om vänerturen uteblir anar jag att det blir en gäddfisketur någonstans. Något måste man ju göra?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar