onsdag 16 september 2009

Ännu en småseg dag... 3 gäddor

Mumsandes på grillade revbensspjäll anlände vi till den tilltänkta fiskeplatsen runt klockan 11. Efter första varvet stod det ganska klart, ännu en seg jäkla skitdag... Vi letade fram den grillade kycklingen och mumsade på den för att få tiden att gå. Det är nått manligt med att lite barbariskt gräva runt i en färdiggrillad kyckling och kasta benbitar runt sig. Tillfredställande, helt klart.


Jag tog en liten Power-Nap och väcktes då ganska snart av en Adam som signalerade hugg. En
liten liten snärta hade huggit en av de numera mytomspunna Yu-zurie wobblerna. Något mer hände inte och vi valde att gå upp lite grundare och se hur läget va där. Läget var ungefär samma,. På tredje vändan över ett gammalt favvogrund högg det dock äntligen. En lite bättre fisk kändes det som, men skenet bedrog en aningens. En gädda på strax över 6 kg var det som nappat till, även den på en sån där Yu-zurie... Sällsynt arg gädda som bjöd på en kul fight. Syns det att jag håller fram fisken?:)


Klockan började vid det här laget bli hemfärd. Vi gick ut och fiskade pelagiskt en bit hem. Innan dagen var slut kunde räkna in en 5+ kg gädda på en Westins jätte. Även det en mycket arg gädda, ovanligt bra fart i dem.


Slog förövrigt nytt Hastighetsrekord på vägen hem. Man får hitta andra sätt att bli glad när fisket sviker. 40,6 lyckades vi få upp båten i. För att nå farter över 40 knop krävs en något förfinad klassisk teknik, all packning måste vara längst bak i båten, inget nytt där. Det nya är att medpassageraren/na bör krypa bak ock sätta sig bredvid motorn, då lyfts fören lite. Att sitta bredvid motorn tycks trivsam, Adam tog ett kort för att belysa saken. Jag undrar om Tobias är sugen att stå där på gäddfestivalstarten när 150 båtar ligger strax bakom.

2 kommentarer:

  1. Hastighetsbegränsning under bron? 40 knop är väl 35 för fort.
    S (jöpolisen)

    SvaraRadera
  2. Det skulle man kunna tycka, men endast länsstyrelsen har rätt att sätta hastighetsbegränsningar i farleder (eller sjöar överhuvudtaget)...
    som det ser ut nu finns inget sådant beslut för sundet vid nilsby.
    S (nöpolisen)

    SvaraRadera