tisdag 25 augusti 2009

Den fantastiska tenta-uppladningen

Under torsdagen upptäcktes ett tämligen stort tenta bakslag. Läste man informationen kring tentan stod det att man fick ta med samtliga böcker och samtliga föreläsnings papper, Daniel hade några böcker, jag hade intet... Onödigt dåliga förutsättningar konstaterade vi.

Vi började med att skriva ut papper tills Daniels skrivare gick sönder. Bytte sedan till en skrivare 7 mil bort som säkert stod pall för 100 ark innan den också la ner. Bytte till nästa skrivare på samma plats som dock hade tappats bort i nätverket. Åkte till Mariestad och skrev där tills färgpatronen var slut. 7 timmar hade det tagit men det var det värt, nu hade vi papper.

Bakslag nummer två upptäcktes runt 21 på torsdagen. Anders insåg då att han inte hade sitt Mecenat kort med sig, det låg i Karlstad. Kortet är bra att ha vid tentor. I samma veva växte ångesten över böckerna man fick ha med sig, men jag inte hade. Kollade Karlstads bibliotek och böckerna fanns inne. Ett beslut togs och en roadtrip var ett faktum. På vägen upp gick vi igenom en övningstenta, produktivt. Passade på att skjutsa hem båten också, inget mer Viken.

Tillbaka i Töreboda vid lunch dagen efter. Det var släktträff i sommarstugan, pluggandet fick vänta. Gick igenom en övningstenta till innan vi somnade. Klockan sattes på 0400 för avresa mot lund. 0500 kom vi iväg och bilade till linköping, där kopplade vi på Mattias flyttlass. Vi gjorde två flugor på smällen och tog med det samtidigt då Mattias skulle flyta till lund. Från linköping åkte vi 0730.

Ganska snabbt fick jag upp misstankar om att det var något lurt med ekipaget. Jag tycker jag dragit min beskärda del av kärror, och sådär tungt skall inte ett ordinärt flyttlass gå. Stannar på en parkeringsficka å känner på bromsar å kollar lite. Allt ser dock okay ut. Det går upp en snilleblixt och jag inser varför det är så jäkla tungt. Släpet är aerodynamiskt efterblivet, som att dra runt på en jäkla ladugård. Vem fan kom på tanken att göra ett släp helt platt fram, det är ju idiotiskt? Där har miljömupparna nått vettigt att hoppa på, min bil drog nog närmare 1,5liter milen vilket kan jämföras med båten som tar ca 0,9 att dra, och den är tyngre...

Till Lund kom vi i alla fall runt 1200. Första problemet var då att hitta vart Mattias skulle bo, ingen som rikigt visste det än. Vi valde att skjuta på problemet och äta, vilket i sig var ett större problem. I lund tycks man ha glömt bort den i övriga Sverige ganska stora marknaden av snabbmat. Ett mcdonalds eller ett brugerking brukar gå att leta sig fram till. Men i Lund jobbar man inte så. Det finns lite matställen men de föredrar att ha stängt runt 12, de är ingen bra lunchtid tycker man. Så här har alla någorlunda kompetenta krögare en möjlighet att tjäna storkovan. Lunch servering i Lund, ett bortglömt kapitel. Vi hittade till slut ett kebab hak där vi lite stressade kunde äta. Klockan var då 1245 tentan var 1400 och vi visste inte vart den var å vi var heller inte helt säkra vart flytlasset skulle.

Vi lyckades lämna av flyttlasset utanför rätt lägenhet och kunde därefter börja navigera mot tenta salen. Klockan var då 1330 och vår navigering gick sådär, mycket köra mot rött, åka i bussfiler, och även en hel del gamla klassiska fel navigeringar. Vi hittade dock tillslut och med 10 minuters marginal kunde vi klampa in i tentasalen. Lagom trötta (uppe sedan 4) lagom möra (kört 50 mil) och lagom stressade och med en lagom tentamatsäck bestående av två ljumma powerking.

Hur tentan gick återstår att se, men med en så optimal och välplanerad uppladning ser jag inte hur det skulle kunna skita sig. Tentan kändes faktiskt helt okay, resultat om några veckor.
Blev en liten efterfest/inflyttningsfest på kvällen. Söndagar verkar dock inte vara rätt dag att gå ut, eller överuvudtaget finnas till i Lund. Så det floppade lite. Men vi hade ett trivsamt äventyr ändå. Jag och mattias lyckades dock laga fyllemat som vi är mycket nöjda över. Sickar med en bild på härligheten.
Folk säger att vegetaetariskt är nyttigt och hälsosamt, det där på bilden är 100 % vegetariskt.
I rest my case.

2 kommentarer: