söndag 18 oktober 2009

Premiären avklarad

Då var premiären avklarad. Trailade i vid Kristinehamn runt 7 i morse, ett mycket kyligt Kristinehamn Är det verkligen alltid så här kallt på hösten? Bara att försöka bli van igen... Vi la i prylarna ganska tidigt kring sjöhälla och sågt enorma måsdyk. Det såg nästan lite för bra ut för att vara sant, och det var det naturligtvis också. Måsdyken var för stora, för nära land och hade för många abborfiskande gubbar i sig för att vara Lax/öring dyk. Vi gjorde några vändor men lyckades inte kroka på något. Fortsatte västerut mot djupare vatten och kunde snart titta på enorma stim av betesfisk på ekolodet. Bland det värsta jag sett! Ungefär samtidigt började rapporter om några landade fiskar kring härö att nå oss. Blev lite valet och kvalet om vi skulle åka dit eller inte. Det såg ju så bra ut här!?

Vi gjorde ännu en vända och krokade på två gäddor. Båtarna kring härö fortsatte att ha lite kontakter, så vi åkte dit. På vägen brände vi ett hugg på en Tomic 4tum 103 och fångade en alldeles för liten öring på samma wobbler. Anlände till kompisbåtarna (dilen och wikström) lagomt till att huggruschen tog slut. Ingen av båtarna fick längre något mer och de började snart att plocka upp och åka hem.

Skam den som ger sig tänkte vi och fortsatte snurra där de andra båtarna fått fisk. Avslutade med att göra ett öringtrick och gå upp bakom grundpinnarna i skymningen. Öringarna var dock föga imponerande av vår fantastiska inovationsförmåga och avstod våra delikat presenterade beten. Att härda ut in i det sista var dock inte helt bortkastat då det i alla fall han blåsa upp ordentligt, så vi slapp transportera oss till Kristinehamn i behagligt bleke.

Låter som fisket lite är på g i Värmlandssjön. Godkända fiskar landade både vid Häro, Grums och ner mot kilsudde idag vad jag vet om. Nya tag i veckan kanske, börjar dock bli farligt nära tenta, kan bli tight.

2 kommentarer:

  1. Sedær ja, telefonen dog så jag kunde inte ringa. Hade nog muntrat upp dig om jag kunnat ringa. 10h ensam i nordan vind igår. Enda fisk høgg nær jag gick ner i 1knop å kørde sjunk zalt. ja just det Anders. 1knop ær manligt!

    SvaraRadera
  2. Premiären är ju inte till för att få fisk.
    Den är till för test av utrustning.
    Eller????

    SvaraRadera